Ryan’s Retreat accommodates aging in place and existing wheelchair needs in a home with a creative ramp through a delightful sunroom. With 1800 s.f. on the first floor, a 264 s.f. sunroom, and 563 s.f. upstairs nestled between the attic trusses, this is a lot of home in a simple, craftsman shape.

Although they gave up some passive solar gain by eliminating the second floor south dormer, they are saving enough money with roof simplification to help justify adding the PV panels to the large, unobstructed roof on the south. (But even without a lot of unobstrutive roof area to power an entire house, many clients are placing the PV panels near the ground or on poles where it can be easier to knock off the snow!)

See more about Ryan’s Retreat
http://www.sunplans.com/html/houseDisplay.php3?house=Ryans_Retreat&page=front_elevation

Advertisements